NOS SportAangepast

VS te sterk voor Oranje honkballers

Het Nederlands team heeft de eerste wedstrijd in de Haarlemse honkbalweek verloren. Team USA, volledig bestaand uit collegespelers, was met 3-0 te sterk. Oranje hield stand tot aan de negende inning. In de laatste slagbeurt van de Amerikanen moest de thuisploeg toch nog drie punten toestaan.

Cordemans, de startende werper, kreeg in acht slagbeurten slechts vier honkslagen tegen. Kevin Kelly nam de negende slagbeurt voor zijn rekening, maar de pitcher van Neptunus moest vier hits en drie runs toestaan.

Tijd nodig

Aanvallend had Nederland weinig in de melk brokkelen. De Amerikaanse pitchers Fulmer, Jay en Tate gaven in acht innings geen enkele honkslag weg. "Je moet je pet afnemen voor de Amerikaanse werpers", vond bondscoach Steve Janssen. "Ze gooiden 12, 13 mijl per uur harder dan we in de hoofdklasse gewend zijn. Zelfs hun vierde werper gooit nog 96 mijl per uur. Je hebt even tijd nodig om daar mee om te gaan."

Voor Janssen is de honkbalweek een geschikte gelegenheid om spelers te laten debuteren. "Ik heb heel veel goede dingen gezien. Maar ik heb ook veel dingen gezien waar we aan moeten werken. Maar als onze jongens dit soort pitching zien, gaan we ons wel aanpassen. Daar ben ik niet bang voor".

De Verenigde Staten hadden vrijdag het openingsduel van de Honkbalweek nog met 1-0 verloren van Japan. Dat land won zaterdag opnieuw, met 2-0 van Taiwan, en gaat daardoor na twee wedstrijden aan kop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl