NOS SportAangepast

Schippers: heel bijzonder dit

De dag van Dafne Schippers kan niet meer stuk. Bij de Diamond League-wedstrijd in Glasgow verbrak de atlete twee Nederlandse records.

Eerst liep ze het stokoude record op de 100 meter uit de boeken. Niet veel later verbeterde ze haar eigen nationale record op de 200 meter. "Dat ik die wedstrijd won, tegen dit soort wereldtoppers, dat is wel erg bijzonder", aldus Schippers tegenover Radio Brasil.

Tot wedstrijd in Schotland stond het record op de 100 meter op naam van Nelli Cooman, die in 1986 in Stuttgart een tijd liep van 11,08. Schippers deed het 0,05 sneller: 11,03. "Ik wist dat het erin zat. Wel fijn dat het nu een keer lukt. Ik voelde me iets minder goed vandaag, en meestal zijn de prestaties dan juist beter."

200 meter

Twee uur na haar zinderende sprint verbeterde Schippers ook haar eigen piepjonge record op de 200 meter. Op 31 mei van dit jaar liep Schippers 22,35 in Götzis. In Glasgow was ze een honderdste sneller (22,34) en hield Schippers onder anderen olympisch kampioene Allyson Felix (22,35) achter zich.

"Dat zijn niet de minsten tegen wie ik liep", klinkt Schippers opgetogen. "Om dan met zo'n klein verschil te winnen, is wel heel leuk. Zeker ook omdat ik als meerkamper niet gewend ben om heel veel races te lopen."

EK Zürich

Wat betreft de EK, die over een maand van start gaan in het Zwitserse Zürich, is Schippers nog in dubio. "Ik twijfel nog of ik de meerkamp ga doen, of toch de 100 en 200 meter. Die beslissing maak ik aanstaande maandag op basis van mijn gevoel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl