NOS NieuwsAangepast

Laatste Ramone overleden

Drummer en muziekproducer Tommy Ramone (65) is overleden in zijn woonplaats New York. Dat heeft zijn management bevestigd. Hij was het laatste nog levende oorspronkelijke lid van de invloedrijke Amerikaanse punkband The Ramones.

Tommy Ramone was een Hongaar en heette eigenlijk Tamás Erdélyi. Alle leden van The Ramones hadden de achternaam Ramone aangenomen. Hij leed al enige tijd aan kanker.

Snelheid

Toen de band in de jaren 70 voor het eerst bij elkaar kwam, zou hij eigenlijk alleen de manager zijn, maar hij kon de steeds sneller spelende band beter bijhouden dan de toenmalige drummer Joey Ramone, die ook de zang voor zijn rekening nam.

Tommy Ramone was naast drummer ook producer van de eerste drie albums van The Ramones en later ook van een live-album. Tot eind 1977 ging hij ook mee op tournee. Daarna vestigde hij zich als onafhankelijk producer.

Allemaal dood

Met Tommy zijn nu alle oorspronkelijke leden van The Ramones gestorven. In 2001 overleed Joey Ramone (kanker), in 2002 Dee Dee (overdosis) en in 2004 Johnny (kanker).

In 2002 werden The Ramones opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2010 werd de band onderscheiden met een Grammy Lifetime Achievement Award.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl