NOS NieuwsAangepast

Rousseff noemt WK groot succes

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft het wereldkampioenschap voetbal als een groot succes bestempeld. Ze zei tegen buitenlandse journalisten dat de critici die dachten dat de stadions en de vliegvelden niet op tijd klaar zouden zijn, ongelijk hebben gekregen.

Rousseff prees aan de vooravond van de finale tussen Duitsland en Argentinië de sfeer in het land gedurende het WK. "We hebben laten zien dat Brazilianen niet alleen goed met elkaar omgaan maar ook met buitenlanders", zei ze.

Stadions

De bouw van stadions en andere infrastructurele projecten lagen achter op schema, en sommige projecten werden geschrapt of kwamen niet af. Velen vreesden dat de Braziliaanse luchthavens de toeloop van fans niet zouden kunnen verwerken.

Het vervoer van de voetbalfans liep echter veel beter dan verwacht, hoewel sommigen dat toeschrijven aan het feit dat er minder toeschouwers kwamen dan verwacht. Ook heeft het waarschijnlijk geholpen dat veel Brazilianen tijdens de WK-vakantie niet werkten en ervan afzagen te reizen omdat de prijzen tijdelijk waren verhoogd.

Verdeeldheid blijft

Opiniepeilingen wijzen uit dat de Brazilianen verdeeld blijven over de vraag of het WK profijtelijk is voor het land. Woede over de hoge kosten van het evenement, 13 miljard dollar, leidde vooral vorig jaar tot veel demonstraties. Dit jaar namen de protesten in omvang af.

In sportief opzicht is het WK volgens de meeste voetbalfans zeker een succes. Zij noemen dit het beste wereldkampioenschap voetbal in tientallen jaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl