NOS SportAangepast

Hassan zegeviert ook in Glasgow

Sifan Hassan heeft in Glasgow voor de tweede keer in zes dagen toegeslagen bij een Diamond League-wedstrijd. De Nederlandse van Ethiopische afkomst won net als in Parijs de 1.500 meter.

De 21-jarige Hassan zegevierde in 4.00,67 en was daarmee 3,67 langzamer dan een week geleden, toen ze de snelste tijd van dit seizoen liep.

Net als in Parijs liet Hassan zich in de openingsfase terugzakken. Ze kwam met nog twee ronden te gaan opzetten en voerde het veld aan toen de bel klonk. In de slotronde plaatste Abeba Aregawi, een Zweedse met Ethiopische roots, een aanval, maar die werd knap gepareerd door Hassan.

Martina imponeert niet

Churandy Martina kon niet imponeren op de 100 meter. De geboren Antilliaan maakte zijn rentree na een liesblessure maar leek nog niet voluit te gaan bij de start. Hij eindigde in de B-finale in 10,29 als vierde.

In de A-finale liepen Nickel Ashmeade en Michael Rodgers beiden 9,97, maar de zege ging naar Ashmeade. Nesta Carter was slechts 0,01 langzamer. Yohan Blake viel geblesseerd uit.

McCorory klopt Richards

Francena McCorory was de beste op de 400 meter. De Amerikaanse, dit seizoen ook winnares in New York, was met 49,93 landgenote Sanya Richards 0,46 te snel af. Novlene Williams-Mills, die eerder de Diamond League-wedstrijden in Sjanghai, Eugene en Oslo won, werd derde in 50,60.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl