NOS NieuwsAangepast

Aids Fonds: blijf remmers slikken

Het Aids Fonds roept hiv-patiënten op hun medicijnen te blijven slikken, ook als het virus niet meer terug te vinden is in hun lichaam. Gisteren werd bekend dat de 'Mississippi-baby', van wie werd gedacht dat ze geen hiv meer had omdat er geen sporen van het virus meer in haar lichaam te vinden waren, toch nog hiv heeft.

De hoop op genezing heeft volgens het fonds een deuk opgelopen door het nieuws. Het gebeurt vaker dat het virus niet meer terug te vinden is bij mensen die een hiv-behandeling ondergaan. Volgens het Aids Fonds moeten zij dan wel hun hiv-remmers blijven slikken omdat het virus 'slapend' in het lichaam aanwezig blijft.

Ook blijft het volgens het Aids Fonds belangrijk dat zo snel mogelijk na een infectie met de hiv-behandeling wordt begonnen. "Hoe sneller het virus tot rust komt en blijft, hoe minder schade het kan aanrichten in het lichaam", stelt de organisatie.

Wereldnieuws

Het Amerikaanse meisje was vorig jaar wereldnieuws. Ze kreeg direct na haar geboorte een hoge dosis hiv-remmers en na anderhalf jaar werd de behandeling gestopt.

Vorig jaar maakten Amerikaanse wetenschappers bekend dat zij geen hiv meer in haar bloed konden vinden, maar nu zijn er toch weer sporen van het virus gevonden. Normaal gesproken is hiv enkele weken na het stoppen met medicijnen weer vindbaar in het bloed.

De wetenschappers laten weten dat zij hun onderzoek voortzetten, ondanks de tegenslag. Ze willen weten hoe het kan dat het virus zo lang verstopt bleef toen het meisje geen medicijnen meer kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl