NOS NieuwsAangepast

Spookbedrijf is miljarden waard

Het is een groot mysterie: een obscuur bedrijf met maar één medewerker, dat alleen nog maar verlies heeft geleden en nog helemaal geen inkomsten heeft, is op de Amerikaanse beurs miljarden waard geworden. Het gaat om Cynk Technology, het bedrijf achter een website die beweert mensen tegen betaling in contact te kunnen brengen met beroemdheden.

Heel Wall Street vraagt zich nu af hoe het kan dat zo'n onbeduidend bedrijf een waardering van 6 miljard dollar wist te bereiken. Daarmee zou het meer waard zijn dan bijvoorbeeld Spotify, Zynga en AOL. In mei waren aandelen Cynk nog 5 dollarcent waard, sindsdien zijn ze maar liefst 36.000 procent in waarde gestegen.

Ook het bedrijf zelf weet niet waar het de waardestijging aan te danken heeft. Marlon Luis Sanchez, de enige werknemer en tevens topman, is onbereikbaar.

Cynk zegt gevestigd te zijn in suite 400 van een kantoorgebouw in Belize. Maar volgens een secretaresse, die gebeld werd door persbureau Bloomberg, is daar helemaal geen suite 400 en is er ook geen bedrijf in het pand dat Cynk heet.

Ook de autoriteiten ruiken onraad, de handel in het aandeel is vandaag stopgezet vanwege "uitzonderlijke ontwikkelingen". Analisten vermoeden dat de koers gemanipuleerd is door creatieve beleggers, die hopen te verdienen aan grote schommelingen in de waarde van het aandeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl