NOS NieuwsAangepast

Luchthaven Tel Aviv doelwit Hamas

De gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging is van plan de luchthaven van Tel Aviv te bestoken met raketten. Hamas heeft luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd niet meer te vliegen op de internationale luchthaven Ben Goerion, meldt persbureau Reuters.

Hamas zegt dat het vandaag aanvallen wil uitvoeren op het Israëlische vliegveld, omdat daar een legerbasis staat. Volgens Hamas is er vandaag al zeker één raket afgevuurd op de luchthaven. Voor zover bekend is er echter geen raket op of in de buurt van het vliegveld terechtgekomen.

Luchtalarm

Volgens een woordvoerder van de Israëlische luchtvaartautoriteiten was er een luchtalarm afgegaan op het vliegveld. Daardoor werd alles ongeveer 10 minuten stilgelegd. Het alarm had echter niet direct te maken met de luchthaven. Het was een waarschuwing voor een groter gebied in Tel Aviv.

Volgens het Israëlische leger zijn sinds dinsdag 470 Palestijnse projectielen op Israël afgevuurd. Doden zijn daarbij niet gevallen.

KLM

De vluchten van KLM naar Ben Goerion gaan voorlopig door. De luchtvaartmaatschappij neemt pas maatregelen als het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken met een negatief reisadvies komt. Eventuele wijzigingen meldt KLM op haar website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl