NOS WielrennenAangepast

Curvers: verneukt voor Kittel

Het had er alle schijn van dat de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk op een massasprint ging uitdraaien en dus lonkte een nieuwe kans voor Marcel Kittel. De spurter van Giant-Shimano toonde zich deze Tour al drie keer de snelste van het hele pak, maar in Reims kwam het er niet van.

Ploeggenoot Roy Curvers stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken over de gang van zaken. "We bleven niet rustig, we hebben niet goed op Marcel gelet", mopperde hij. "We hebben het verneukt voor hem. Dit was niet goed."

Het ging fout toen de wind zich liet gelden. "De boel ging op de kant en toen raakten we elkaar kwijt. En dan wordt het lastig, hè. Op vijf kilometer voor de finish moet je bij de eerste twintig zitten, anders ben je kansloos. En dat zaten we niet. Dan heeft het geen zin meer, met al die rotondes die er nog aankwamen."

Afgestraft

De hectiek van de finale was de Nederlandse formatie opgebroken. "Normaal blijven we kalm. Vandaag niet. Waar dat precies aan lag, weet ik niet. Daar moeten we het nog over hebben."

"Van iedere fout zijn we beter geworden in het verleden. En ongetwijfeld worden we dat van deze ook. De les is dat alles niet vanzelf gaat, in de Tour moet je alle dingen 100% goed doen. Als je iets fout doet, kan dat afgestraft worden. En dat is wat vandaag gebeurde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl