NK schaatsen langer bij NOS

De nationale schaatskampioenschappen zijn ook de komende vier jaar bij de NOS te volgen via televisie, radio en internet. Het gaat dan om de Nederlandse kampioenschappen langebaan en marathon.

De KNSB en de NOS hebben daarnaast afgesproken dat er meer aandacht komt voor shorttrack, de schaatsdiscipline waarin Nederland het steeds beter doet. Verder zal er ook aandacht zijn voor kunstrijden en inline-skaten.

Internationaal schaatscontract

Eerder dit jaar verlengde de omroep het internationale schaatscontract tot 2019. In die overeenkomst zitten alle Europese en wereldkampioenschappen en het wereldbekertoernooi.

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, is tevreden met de nieuwe overeenkomst. "De aantrekkingskracht van het schaatsen blijft onverminderd groot, zo bleek afgelopen winter opnieuw met de hoge kijkcijfers bij de grote wedstrijden", aldus Sanders.

"We hebben derhalve goud in handen en zijn blij met deze contractverlenging. Vooral omdat we ook hebben afgesproken dat we met elkaar gaan kijken hoe we het schaatsen nog aantrekkelijker in beeld kunnen brengen."

"Weer voor jaren compleet"

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, vindt het een 'must have'. "Schaatsen is hofleverancier van olympisch goud. Door de intensieve samenwerking tussen KNSB en de NOS bloeit er veel moois. De constante, serieuze en professionele aanpak door de afdeling Sport werpt zijn vruchten af. Met dit contract is het schaatspakket van de NOS weer voor jaren compleet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl