NOS NieuwsAangepast

PvdA'er uit fractie na homorel

De PvdA in Breda breekt met het raadslid Jamal Nouhi na zijn uitspraken op een internetforum over homoseksualiteit. De partij vindt de opmerkingen van het raadslid onaanvaardbaar en in strijd met het gedachtengoed van de partij. Nouhi reageerde op bladna.nl op een artikel over Human Rights Watch. De mensenrechtenorganisatie had kritiek geleverd op de veroordeling van homo's in Marokko.

Het Bredase raadslid schrijft in het Engels: "Promoot al het abnormale tot het normaal is, breek traditionele waarden af omdat ze 'ouderwets' zijn en mensen onderdrukken, het werkt altijd. Marokko heeft de islam als staatsreligie en wij dringen onze moraal ook niet op aan bijvoorbeeld Spanje. Respecteer onze cultuur, ons land en onze mensen, of ga weg."

In een andere reactie schrijft het raadslid dat de bemoeizucht van Human Rights Watch vergelijkbaar is met het implementeren van Marokkaanse islamitische wetgeving in een Europees land of om Europa te dwingen pedoseksuelen te accepteren.

Uit de fractie

De PvdA-fractie in Breda is de procedure gestart om het raadslid uit de fractie te zetten. Volgens fractievoorzitter Henk van der Velde kan Nouhi geen deel meer kan uitmaken van de fractie na zijn opmerkingen. Volgens Van der Velde is Nouhi niet van plan om zelf te vertrekken. Ook verklaart hij nog steeds achter zijn uitspraken op het forum te staan.

De PvdA-fractie nam eerder vandaag al afstand van de uitspraken van Nouhi op Twitter en PvdA-voorzitter Hans Spekman sloot zich daarbij aan.

Nouhi zelf zegt dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om homo's te krenken. "Wel heb ik de aandacht willen vestigen op de werkwijze van Human Rights Watch", zei hij tegen het ANP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl