NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast door regen in Limburg

De zware regen van de afgelopen dagen heeft in Limburg tot wateroverlast geleid. Op meerdere plekken moest de brandweer uitrukken om water weg te pompen.

In Landgraaf liepen schoollokalen onder doordat de riolering het water niet aankon. In Vaals liepen delen van Hotel Vaalsbroek onder water. Gasten uit zon dertig kamers moesten gedwongen verhuizen.

Verder moest volgens L1 tussen Born en Grevenbicht enkele wegen worden afgesloten omdat ze waren ondergelopen. Ook liepen in de hele provincie kelders onder.

Inspecties

De afgelopen twee dagen is er meer regen gevallen dan normaal in de hele maand juli: 80 millimeter. Daardoor kan het water niet goed worden afgevoerd.

Het waterschap Roer en Overmaas heeft medewerkers op pad gestuurd om inspecties uit te voeren en obstakels te verwijderen, zodat het water kan doorstromen. Ook worden de waterstanden in de Roer, Worm, Geul en Geleenbeek nauwlettend gevolgd.

Overlast België

In België gingen twee pretparken dicht vanwege het slechte weer, Walibi en Plopsa Coo. Vanwege de aanhoudende regen en harde wind kwam de veiligheid van de bezoekers in gevaar.

Ook werden in de provincie Luik vijf scoutingkampen ontruimd. 300 kinderen tussen de 10 en 18 moesten in veiligheid worden gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl