NOS NieuwsAangepast

Transavia zet passagiers van boord

Een piloot van Transavia heeft in Turkije alle passagiers uit zijn vliegtuig gezet. Dat deed hij omdat tientallen passagiers problemen aan boord veroorzaakten. Ze waren agressief tegen de stewardessen, zegt Transavia.

Het incident gebeurde anderhalve week geleden en is nu pas bekendgemaakt. Het vliegtuig was op weg van de Turkse stad Kayseri naar Schiphol en zou een tussenlanding maken in Ankara. Bij vertrek uit Kayseri vroeg de piloot vijf mensen om ergens anders in het toestel te gaan zitten, omdat dat beter was voor de gewichtsverdeling.

Er waren nog veel stoelen leeg, maar de vijf weigerden van hun plek te komen en werden agressief. Andere passagiers bemoeiden zich ermee en belaagden de stewardessen. Daarop besloot de gezagvoerder iedereen van boord te zetten. Dat veroorzaakte veel vertraging.

Omgeboekt

Omdat de piloten nog maar een paar uur mochten doorvliegen, besloten ze niet meer naar Ankara te gaan, maar meteen met het lege toestel naar Amsterdam te vertrekken. Daardoor stonden mensen in Ankara voor niets te wachten.

Transavia zegt dat de passagiers in Ankara nog dezelfde avond zijn omgeboekt op andere vluchten.

Het is nog niet duidelijk of de maatschappij aangifte doet tegen de agressieve passagiers.

Alcohol

Het komt met enige regelmaat voor dat cabinepersoneel te maken krijgt met agressieve reizigers.

"Het speelt al jaren. Er wordt veel aan gedaan met bijvoorbeeld trainingen, maar je moet vooral voorkomen dat agressieve passagiers überhaupt aan boord komen", zei Annette Groeneveld van de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel op Radio 1.

Volgens Groeneveld speelt alcohol in de meeste gevallen een rol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl