NOS NieuwsAangepast

Opnieuw luchtalarm in Tel Aviv

In Tel Aviv en het midden van Israël is vanmorgen opnieuw het luchtalarm afgegaan. Vanuit de Gazastrook zijn zeker vijf raketten op Israël afgevuurd. Vier werden onderschept, een landde in zee. Er zijn geen gewonden gevallen.

Gisteravond werden er raketten afgevuurd op Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa. Daarbij raakte niemand gewond. Het Israëlische raketschild Iron Dome wist alle projectielen te onderscheppen.

Niet eerder in de twee weken durende strijd tussen Hamas en het Israëlische leger drongen Palestijnse projectielen zo diep in Israël door.

Vuurwerk

Verslaggever Lex Runderkamp had gisteravond vanaf de veertiende verdieping van een televisietoren goed zicht op een heel groot gebied. "Het was alsof er vuurwerk werd afgeschoten. Je zag het van alle kanten opvliegen, en elke keer als er weer raketten vertrokken, zag je in Israël de Iron Dome opstijgen."

"Het leek een paar minuten alsof de Derde Wereldoorlog was begonnen, maar ik merkte ook wel dat het een soort van politiek gevecht is geworden. Na 2.00 uur zijn er, tot vanochtend vroeg, bijna geen raketten meer afgevuurd. Volgens mij waren er afspraken binnen het Palestijnse verzet, dat ze een enorm statement maken naar Israël, en dan kijken wat dat teweegbrengt."

Mogelijke invasie

Het Israëlische leger zegt het offensief op de Gazastrook te intensiveren. Volgens een woordvoerder hebben vliegtuigen sinds gisteren op meer dan 130 plaatsen aanvallen uitgevoerd. Bij het offensief vielen volgens de Palestijnse autoriteiten zeker 23 doden.

Het leger mobiliseert militairen voor een mogelijke invasie op Palestijns grondgebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl