NOS NieuwsAangepast

"Het is net Oud en Nieuw in Berlijn"

Als de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje heeft geblazen knalt het vuurwerk bij de Brandenburger Tor. Dolgelukkige voetbalfans vieren in Berlijn de overweldigende overwinning van Duitsland op Brazilië.

"Het lijkt wel alsof er een nieuw jaar is begonnen in Berlijn", melden journalisten in de Duitse hoofdstad. De Duitsers versloegen het gastland in de halve finale met 7-1.

"Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, ongelooflijk hoe ons elftal speelde", schreeuwt een 70-jarige Berlijner na afloop van de wedstrijd. Van leedvermaak lijkt bij de voetbalfans geen sprake. "Ik vind het echt zielig voor de Brazilianen, gelukkig hebben ze nog een doelpunt gescoord", zegt de 19-jarige Julia uit Magdeburg.

Mensenmassa

Ook op andere plekken in Berlijn vieren de fans van die Mannschaft de overweldigende overwinning. Op de Kurfürstendamm staat het verkeer na middernacht helemaal stil. Ze moeten wachten voor de grote mensenmassa die nog op straat is en vreugdepijlen afsteekt.

De Duitse zelfverzekerdheid in de aanloop naar de finale kon niet groter zijn dan na vanavond. "In een roes naar Rio" schrijft een Duitse krant vanavond op zijn website.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl