NOS NieuwsAangepast

Afpersing opdrachtgever zaak-Wiels

De moordzaak-Wiels op Curaçao kent een nieuwe arrestatie, waarmee de zaak nog ingewikkelder wordt dan hij al was. De nog onbekende opdrachtgevers tot de moord zouden zijn afgeperst.

Dinsdagochtend pakte een arrestatieteam een 36-jarige Curaçaoënaar, Michael L., op in een woning in de wijk Koraal Specht. Ook is huiszoeking gedaan in West Groot Sint Joris, ten noorden van Willemstad.

Michael L. wordt verdacht van (poging tot) afpersing, dan wel het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels. Volgens het Openbaar Ministerie speelt hij een rol in de financiële afwikkeling van de moord tussen de uitvoerders en opdrachtgevers van de moord.

Onvoldoende bewijs

Wie de opdrachtgevers zijn is nog niet bekend. Deze arrestatie geeft aan dat er zicht is op de intellectuele daders. Het Openbaar Ministerie heeft vorig jaar al gezegd te weten wie opdracht heeft gegeven. Toen was er nog niet voldoende bewijs om tot arrestatie over te kunnen gaan. Het OM noemt, net als toen, ook nu geen namen.

In deze zaak zitten vier verdachten vast. Zij moeten zich op 4 augustus verantwoorden voor de moord op de bekende politicus Wiels. Die werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl