NOS NieuwsAangepast

Slapende Yankees-fan eist 10 mln

Het is een bekend fenomeen tijdens sportwedstrijden, camera's die opvallende supporters in beeld brengen. De meeste mensen voelen zich vereerd en lachen breed in de lens. Een honkbalfan in New York was minder blij toen hij in beeld kwam. Tv-commentatoren maakten hem belachelijk toen hij een uiltje aan het knappen was. Nu spant de fan een rechtszaak aan.

Tijdens de honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox op 13 april dit jaar was Andrew Robert Rector in slaap gevallen. Twee tv-commentatoren van een Amerikaanse sportzender kregen hem in het vizier en noemden hem dik en stom. Het filmpje van de slapende man werd vervolgens een hit op internet. Rector is boos en spant een rechtszaak aan tegen de Yankees, de sportzender ESPN en de commentatoren.

10 miljoen dollar

Volgens de aanklacht kreeg de slapende supporter een "lawine van kleinerende woorden" over zich heen. Rector eist een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, zo'n 7 miljoen euro. De beledigingen hebben hem, zegt hij, ernstig beschadigd.

Daarnaast vreest Rector dat het incident negatieve invloed zal hebben op zijn carrière. De 10 miljoen dollar wil hij als compensatie voor inkomsten die hij in de toekomst mogelijk misloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl