NOS NieuwsAangepast

"Proces showbizzmoord moet over"

De zaak van de zogenoemde Hilversumse showbizzmoord moet worden heropend. Dat advies geeft de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Uit nieuw rechercheonderzoek is gebleken dat waarschijnlijk de verkeerde persoon is veroordeeld en dat anderen de moord op platenbaas Bart van der Laar hebben gepleegd. Zij baseren zich op getuigenverklaringen.

Volgens de getuigen is Van der Laar niet vermoord door Martien Hunnik, die bijna acht jaar vastzat voor de moord, maar door twee bekenden. Zij zouden de moord hebben uitgevoerd in opdracht van een zakenpartner van Van der Laar.

Verjaard

De drie kunnen niet meer worden vervolgd omdat de zaak is verjaard. Eén van de nieuwe verdachten is overleden.

Advocaat Geert-Jan Knoops en het Openbaar Ministerie vroegen vorig jaar om nieuw onderzoek in de zaak omdat zij vermoeden dat er sprake is van een gerechtelijke dwaling.

Platenbaas Bart van der Laar werd in 1981 neergeschoten in zijn villa in Hilversum. De moord veroorzaakte een schok in de artiestenwereld. Van der Laar was producer van populaire artiesten in de jaren 70 als Luv', Babe, Benny Neyman, Lenny Kuhr en Corry Konings.

Aandacht

Martien Hunnik werd twee jaar later opgepakt en veroordeeld voor de moord. Dat gebeurde op grond van een bekentenis, die hij later weer had ingetrokken. Volgens Hunnik was hij geestelijk in de war en wilde hij aandacht.

Volgens het OM zaten er in de bekentenis "hiaten en onvolkomenheden". Hunnik zat vast van 1983 tot 1990. Daarna probeerde hij tevergeefs om zijn dossier in handen te krijgen. Drie jaar geleden vroeg hij advocaat Knoops om te onderzoeken of de zaak kon worden heropend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl