Slag om de Grebbeberg verfilmd

De slag die Nederlandse soldaten in mei 1940 op de Grebbeberg leverden tegen het Duitse leger wordt verfilmd. Het is voor het eerst dat er een film wordt gemaakt over de Slag om de Grebbeberg, schrijft de gemeente Rhenen.

Onder anderen acteurs Huub Stapel, Waldemar Torenstra, Geza Weisz en Willem Voogd zullen in de film een rol krijgen. Het ministerie van Defensie zal aan de film meewerken. Ook met Ouwehands Dierenpark, dat op de Grebbeberg ligt, gaan de producenten samenwerken.

Slag om de Grebbeberg

Op de Grebbeberg leverden Nederlandse militairen van 11 tot en met 13 mei 1940 een slag tegen het Duitse leger. Na het mislukken van een Nederlandse tegenaanval op de derde dag, moest het leger zich noodgedwongen terugtrekken.

Het Militair Ereveld in Rhenen is de eerste officiële oorlogsbegraafplaats in Nederland. Het is de laatste rustplaats van meer dan 400 Nederlandse militairen die sneuvelden bij de Slag om de Grebbeberg. Sinds 1946 worden hier ook Nederlandse militairen begraven die op andere plekken zijn gesneuveld.

De opnames starten in mei 2015, wanneer herdacht wordt dat het 75 jaar geleden is dat de Duitsers Nederland binnenvielen. De film moet in februari 2016 in première gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl