NOS SportAangepast

Kamphuis stopt met bobsleeën

Esmé Kamphuis stopt met bobsleeën. Dat besluit heeft ze genomen nadat NOC*NSF vorige week had bekendgemaakt dat bobsleeën niet langer financieel wordt ondersteund.

Kamphuis denkt dat ze zonder die steun geen hoogwaardig programma kan draaien. "Lowbudget bobsleeën gaat mij niet naar een WK-medaille brengen." Ze werd op de afgelopen Olympische Spelen in Sotsji vierde in de tweemansbob met Judith Vis. Dat was de beste prestatie ooit van een Nederlands bobsleeteam.

Remster Vis stopte na de Spelen al met topsport. Kamphuis zou nu een heel nieuw team moeten opbouwen. Daar heeft ze naar eigen zeggen anderhalve ton voor nodig.

"Het is teleurstellend dat NOC*NSF geen geld meer over heeft voor de sport. Zij zien in de breedte te weinig terug van hun investeringen van afgelopen jaren. Dat snap ik wel, maar tegelijkertijd is er ook niets voor mij over. Vier maanden na de Spelen moet ik concluderen dat ik niet de randvoorwaarden heb kunnen creëren die nodig zijn om mijn ambities te verwezenlijken. Dan kan ik het niet meer naar mezelf verantwoorden om door te gaan. "

Kamphuis gaat zich nu richten op haar loopbaan als arts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl