NOS NieuwsAangepast

Naar VS? Ook gsm aan op Schiphol

Schiphol voert vanaf morgen extra controles uit op directe vluchten naar de Verenigde Staten. Tijdens de inspectie moeten passagiers bij de gate hun elektrische apparatuur uit de tas halen en aanzetten.

De luchthaven voldoet daarmee aan de verscherpte veiligheidsmaatregelen die de Amerikanen hebben ingevoerd. De VS wil zeker weten dat er geen bom verstopt zit in de behuizing van de elektronica.

Geen extra wachttijd

Mobieltjes, tablets of laptops die niet aangaan, of die niet uit de hoes gehaald kunnen worden, mogen niet het vliegtuig in. Schiphol zegt dat in dat geval met de luchtvaartmaatschappij bekeken wordt hoe het niet-functionerende apparaat uiteindelijk weer in het bezit van de passagier kan komen.

De maatregel geldt alleen voor handbagage en de controles vinden plaats bij de gates van de ongeveer 30 dagelijkse rechtstreekse vluchten naar de VS.

Schiphol zegt er alles aan te doen om extra wachttijd te voorkomen. Een woordvoerder zegt dat de extra controles waarschijnlijk geen problemen zullen opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl