NOS SportAangepast

Broersen wint zevenkamp in Torun

Meerkampster Nadine Broersen heeft de zevenkamp gewonnen bij de Europa Cup voor landenteams. De wereldkampioene indoor kwam in het Poolse Torun tot een puntentotaal van 6.539. Dat was een lichte verbetering van haar persoonlijk record. Ze kwam net te kort om het Nederlands record van Dafne Schippers (6.545) af te pakken.

De 24-jarige Broersen had ruim 300 punten meer dan de Française Antoinette Nana Djimou, die met 6.212 punten tweede werd in het individuele klassement. De derde plaats was weggelegd voor de Wit-Russische Jana Maksimava met een totaal aantal punten van 6.173.

Stortregens

Broersen leidde zaterdag al na de eerste dag en breidde haar voorsprong verder uit op dag twee in Torun, waar stortregens de wedstrijden hinderden. De atlete won zowel het verspringen met 6,31 meter als het speerwerpen met 51,96 meter en sloot af met een tijd van 2.12,94 op de 800 meter, goed voor een vijfde plaats.

De atlete uit Hoorn werd in maart wereldkampioene vijfkamp (indoor) en schitterde nu in de Poolse buitenlucht. Myrte Goor (dertiende), Maureen Rots (19de) en Sophie Klumper (22ste) kwamen niet in haar buurt. Ze waren op twee of meer onderdelen wel goed voor PR's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl