NOS NieuwsAangepast

"Portugal pakt NL'se Syriëganger"

De politie in Lissabon heeft een Nederlander opgepakt die in Syrië een training van terroristen heeft gevolgd, melden Portugese media. De 29-jarige man, van Angolese afkomst, werd donderdag aangehouden op de luchthaven van de Portugese hoofdstad.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht niet bevestigen. Er is vanuit Portugal nog geen verzoek om consulaire bijstand ontvangen, zegt een woordvoerder.

Vlak voor zijn arrestatie probeerde de man aan boord te komen van een passagierstoestel van de Angolese luchtvaartmaatschappij TAAG, meldt een Portugese krant. De politie zou de man hebben opgepakt in een ruimte die verboden was voor passagiers. Hij had volgens de krant een steekwapen bij zich.

Kamp

Tijdens het verhoor op de luchthaven zou hij hebben toegegeven dat hij in het begin van dit jaar in een trainingskamp voor jihadisten in Syrië is geweest. Sindsdien zouden geheime diensten hem in de gaten hebben gehouden.

De verdachte zou banden hebben met extremistische organisaties in Europa. Volgens de Portugese media staat hij ook op een Nederlandse lijst van jihadisten die in Syrië een training hebben gevolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl