NOS SportAangepast

"Federer speelt ongelooflijk goed"

Novak Djokovic en Roger Federer strijden zondag om de titel op Wimbledon. Djokovic worstelde zich in de halve finales in vier sets langs de toekomstige ster Grigor Dimitrov, Federer pareerde de mokerslagen van Milos Raonic. NOS-commentator Marcella Mesker blikt terug op de partijen.

"Djokovic was niet altijd even goed. Hij stond 6-3 achter in de tiebreak van de vierde set en kreeg in dezelfde set in de tiende game ook een setpoint tegen, maar de ervaring gaf de doorslag", vertelde Mesker over Djokovic, die zijn veertiende grandslam- en derde Wimbledon-finale bereikte.

Lof voor Dimitrov

Dimitrov stond voor het eerst in de halve finales van een grand slam. Hij oogstte lof voor zijn optreden op de All England Club. "Hij zal de toptien in gaan duiken", aldus Meseker. "Hij is ongetwijfeld een toekomstige ster, een man á la Roger Federer. Hij heeft geen zwakke punten en speelt heerlijk aanvallend tennis."

Mesker vindt dat Dimitrov zijn zaakjes naast de baan ook op orde heeft. "Hij ziet er goed uit en heeft zelfs Maria Sjarapova (zijn vriendin) in zijn spelersbox. Hij is wereldwijd een gewild reclame-object. Kortom, een eersteklas-personality."

"Federer won gladjes"

Federer speelde stabiel in zijn duel met Raonic en haalde voor het eerst sinds 2012 weer de eindstrijd van een grand slam. "Niet spannend", zei Mesker over de wedstrijd. "Federer won 'glad' in drie sets van Raonic, die ook voor het eerst in de halve finales van een grand slam stond."

Raonic leverde in de openingsgame van de partij direct zijn service in. "Dat zette de toon voor de wedstrijd. Federer was zo scherp als een mes."

Mesker heeft een verklaring voor de goede prestaties van de 32-jarige Zwitser in Londen. "Het bijzondere is dat Federer weer ongelooflijk goed staat te spelen, als je dat vergelijkt met vorig jaar. Dat heeft ook te maken met de invloed van (Stefan) Edberg."

"De Zweed laat Federer meer service-volley spelen, en heeft hem meer geloof gegeven. Federer verloor ook pas een keer zijn service op Wimbledon."

'Bom' Kvitová tegen eerzuchtige Bouchard

De finale bij de vrouwen gaat zaterdag tussen de Tsjechische Petra Kvitová en de Canadese Eugenie Bouchard. Net als in de halve finales bij de mannen een partij tussen de "gevestigde orde tegen de nieuwe orde. Hoewel Kvitová pas 24 jaar is en Wimbledon in 2011 al eens won."

"Kvitová heeft het perfecte grasspel, ze is linkshandig, heeft een goede service en een bom van een forehand", benoemt Mesker de kwaliteiten van de oud-winnares. Er zijn echter ook genoeg verwachtingen van de 20-jarige Bouchard, die haar eerste grandslamfinale speelt.

"Het is een meisje dat ongelooflijk volwassen is, heel eerzuchtig ook. Ze zegt in interviews dat ze helemaal niet is verrast dat ze in de finale staat. En die attitude laat ze ook op de baan zien. Ze heeft iets venijnigs, en dat is in topsport heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl