NOS WielrennenAangepast

Bau honderd procent fit, Lau niet

Laurens ten Dam begint vandaag niet geheel fit aan de Tour de France. Hij kampt met een verkoudheid en zit aan de antibiotica. Bauke Mollema voelt zich wel helemaal goed. "Conditioneel misschien wel iets beter dan vorig jaar."

Ten Dam is dus niet honderd procent fit. "Beetje verkouden, beetje rochelen. Ik zal verder niet in al te ranzige details treden", zei de renner van Belkin een dag voor de eerste etappe, die start in Leeds. "Ik ben een beetje astmatisch, het is mijn zwakke punt." Ten Dam kreeg er last van na het NK wielrennen, dat zich vooral in de regen afspeelde. "Er zit wat troep in mijn longen, maar dat is volgende week wel weg."

Hij maakt zich dan ook geen zorgen. "We hoeven er ook niet een te groot drama van te maken. Als je op de fiets zit vergeet je dat wel weer. Ik heb er alleen last van als ik stil zit."

Bauke Mollema is in tegenstelling tot zijn kompaan bij Belkin wel helemaal fit. Of hij ook beter is dan vorig jaar? "Dat is lastig te zeggen. Ik voel me in ieder geval goed. Heb ook een goede voorbereiding gehad in Zwitserland. Vergelijkbaar met vorig jaar, al voelde ik me nu misschien in de koers nog wel iets beter. Daarna heb ik goede trainingen gehad, fit en gezond gebleven. Conditioneel ben ik misschien nog wel iets beter dan vorig jaar", aldus een zelfverzekerde Mollema.

Het doel is dan ook duidelijk: "Hard fietsen en opnieuw een goed klassement rijden. Daarvoor zal ik gefocust moeten blijven, elke dag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl