NOS NieuwsAangepast

Syriërs hacken account leger Israël

Het Twitteraccount van het Israëlische leger (@IDFSpokesperson) meldde afgelopen avond kortstondig dat raketten een nucleaire installatie in Israël hadden geraakt. Het account bleek gehackt.

De actie werd opgeëist door The Syrian Electronic Army, een groep hackers die aan de kant van president Assad staat. Eerder dit jaar slaagden dezelfde hackers erin sociale media-accounts van CNN over te nemen.

In de valse tweet stond dat er mogelijk een lek was ontstaan in de nucleaire installatie in Dimona, na te zijn getroffen door twee raketten. In een tweede tweet stond: "Long live Palestine".

De tweets bleven maar kort staan. IDF kwam daarna met excuses: "Ons Twitteraccount was gehackt. We zullen alle vormen van terreur bestrijden, ook de cybervariant."

Spanningen

De hack komt op een gevoelig moment. De afgelopen dagen zijn vanuit de Gazastrook veel raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Israël heeft op zijn beurt doelen in de Gazastrook gebombardeerd.

De spanningen volgen op de moord op drie Israëlische jongeren en, enkele weken later, de moord op een Palestijnse jongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl