NOS SportAangepast

Broers Mulder naar EK inline-skaten

Michel en Ronald Mulder komen van 28 juli tot en met 3 augustus in actie bij de Europese kampioenschappen inline-skaten in het Duitse Geisingen. De KNSB heeft de olympische medaillewinnaars opgenomen in de selectie.

Nederland hoopt het succesvolle EK van vorig jaar in eigen land minimaal te evenaren. In Almere veroverde Nederland liefst zeventien keer goud.

Titels te verdedigen

Michel Mulder, die in Sotsji schaatsgoud won op de 500 meter, komt net als tweelingbroer Ronald uit op de piste en op de weg. Michel veroverde vorig jaar bij de EK in Almere goud op de 500 meter (piste). Ronald was succesvol op de 200 meter. Op zowel de piste als op de weg verzekerde hij zich van het goud.

Bij de vrouwen is Manon Kamminga de grote naam. De 21-jarige rijdster uit Haulerwijk heeft maar liefst zeven titels te verdedigen. Ook Irene Schouten, Mariska Huisman en Elma de Vries gaan weer voor een gouden race.

Selectie mannen:

Michel Mulder, Ronald Mulder, Mark Horsten, Crispijn Ariëns, Luc ter Haar, Ruurd Dijkstra, Lars Scheenstra, Gary Hekman, Niels Mesu, Rick Smit en Jan van Loon.

Selectie vrouwen:

Manon Kamminga, Bianca Roosenboom, Irene Schouten, Lisanne Buurman, Elma de Vries, Mariska Huisman en Sharon Hendriks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl