NOS SportAangepast

Carpenter assistent shorttrackers

Oud-schaatser Kip Carpenter is door de KNSB toegevoegd aan de technische staf van de Nederlandse shorttrackers. Hij wordt assistent van bondscoach Jeroen Otter.

Carpenter begon zijn carrière als shorttracker, maar stapte in 1998 over naar de langebaan. Een overstap met succes. De Amerikaan behoorde tot de wereldtop op de 500 en 1000 meter. Op de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City won hij het brons op de 500 meter en eindigde hij als vierde op de 1000 meter.

Samenwerking langebaan en shorttrack

In 2008 zette Carpenter een punt achter zijn schaatscarrière en vervolgde hij zijn loopbaan als coach. De afgelopen twee jaar was hij één van de coaches van de Amerikaanse langebaanschaatsers. Daar moest hij na de afgelopen Spelen vertrekken, na de tegenvallende prestaties.

"Het aantrekken van Kip Carpenter past in onze nieuwe manier om vanuit langebaan en shorttrack, of omgekeerd, steeds nauwer te gaan samenwerken. Kip kent shorttrack en langebaan vanuit de praktijk en is daarnaast ook nog eens heel intensief met het materiaal bezig. Mooie kwaliteiten, die van meerwaarde zijn voor het team", aldus Arie Koops, directeur sport van de schaatsbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl