NOS NieuwsAangepast

Schade Oost-Jeruzalem na rellen

In Oost-Jeruzalem is bij de rellen van gisteren veel schade aangericht. Een paar uur na de gevechten ging verslaggever Paul Sanders kijken. "Duizenden stenen op straat, auto's zonder ramen, containers midden op straat die in brand zijn gestoken en de geur van verbrand rubber, die meteen op je adem slaat."

Er heerst veel onbegrip en woede over de dood van de 16-jarige Palestijnse jongen Mohammed Abu Khdeir. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in de bossen net buiten Jeruzalem, vermoord en in brand gestoken.

Brandbommen en stenen

Palestijnen gingen de straat op en gooiden brandbommen en stenen naar huizen van Joden. Vanuit Gaza werden er raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Het Israëlische leger reageerde hierop met raketaanvallen op huizen in de Gazastrook.

Het is nog onduidelijk of de moord op de Palestijnse jongen verband houdt met de ontvoering en moord op drie Israëlische tieners. Hun lichamen werden maandag gevonden. Dit zette de verhoudingen verder op scherp.

In de wijk van de vermoorde Palestijnse tiener woonde, worden ondertussen nieuwe barricades opgeworpen om militairen en politie te weren, zegt Paul Sanders. "Het kan nog dagenlang onrustig blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl