NOS SportAangepast

Rossi langer bij Yamaha

Valentino Rossi komt ook in 2015 en 2016 uit voor het MotoGP-team van Yamaha. Dat maakte de Japanse motorfabrikant woensdag bekend. De Italiaan, zesvoudig kampioen in de MotoGP, werd afgelopen zaterdag nog vijfde in de TT van Assen.

Rossi begon vorig jaar aan zijn tweede periode bij het team. Eerder kwam hij tussen 2004 en 2010 al uit voor Yamaha. Afgelopen weekend liet Rossi, die vanwege tegenvallende resultaten twijfelde over zijn toekomst, in Assen al doorschemeren dat een nieuwe verbintenis aanstaande was.

Gemotiveerd

"Ik ben heel blij dat ik bekend kan maken dat ik ook de volgende twee seizoenen voor Yamaha in de MotoGP zal rijden", meldde de 35-jarige Rossi. "Ik ben erg trots op deze bekendmaking en vind het geweldig dat ik nog langer kan blijven samenwerken met mijn crew en iedereen in het team. Met sommige van deze jongens werk ik al bijna mijn gehele loopbaan samen. Ik voel me goed en ben nog steeds gemotiveerd."

Rossi, die in 2009 voor het laatst wereldkampioen werd in de MotoGP, is sinds 2000 actief in de hoogste klasse van het wereldkampioenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl