NOS SportAangepast

Albers keert terug in Formule 1

Christijan Albers keert terug in de Formule 1. Dat doet hij niet als coureur, maar als technisch directeur van F1-team Caterham.

Eigenaar Tony Fernandes heeft het team verkocht aan een groep zakenmensen uit Zwitserland en het Midden-Oosten. Albers wordt in zijn nieuwe rol bijgestaan door voormalig F1-teambaas Colin Kolles, die een rol als adviseur krijgt. De overeenkomst werd woensdag officieel bekendgemaakt.

Albers kent Kolles goed. Hij kwam uit voor de Formule 1-teams Midland en Spyker toen die onder leiding van de Roemeen stonden. Ook reed Albers twee keer de 24 uur van Le Mans voor Team Kolles.

Met Albers en Kolles aan het roer hopen de nieuwe eigenaren dat Caterham een nieuwe sportieve en financiële impuls krijgt. Caterham haalde sinds de oprichting in 2010 nog geen enkel WK-punt.In 2013 reed Giedo van der Garde nog voor Caterham. Dit jaar is Robin Frijns testrijder bij het team.

Enorme uitdaging

"We zijn ons ervan bewust dat er een enorme uitdaging voor ons ligt", zegt Albers op de website van Caterham. "We gaan ons richten op een goede plaats in het klassement van de constructeurs. Er moeten genoeg financiële middelen gevonden worden om het team naar een hoger plan te tillen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl