NOS NieuwsAangepast

Schippers: NZa liet tanden zien

Minister Schippers zegt dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) correct heeft gehandeld in de zaak van de foute declaraties van het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Voorafgaand aan een debat hierover met de Tweede Kamer zei ze dat "er gebeurd is wat er moet gebeuren" en dat er geen sprake is van fraude. Ook ontkent ze dat er zaken in de doofpot zijn gestopt. Dat vermoeden is gewekt omdat de NZa het OM niet heeft ingeschakeld.

De NZa legde een boete op van 2,5 miljoen euro. Volgens Schippers is dat hoogste boete die de NZa ooit heeft opgelegd aan een ziekenhuis. Bovendien zal alles wat te veel gedeclareerd is moeten worden terugbetaald. "Ik denk dat de NZa zijn tanden heeft laten zien, zoals een toezichthouder hoort te doen", aldus de minister.

Niks aan de hand

Schippers zei het debat met het volle vertrouwen tegemoet te zien en niet bang te zijn voor eventuele moties van wantrouwen. "Nee, er is echt niks aan de hand. Ik ga in het debat uitleggen hoe het straf- en bestuursrecht naast elkaar bestaan en dat hier correct is gehandeld", zei ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl