NOS SportAangepast

"Afscheid met pijn in mijn hart"

"Met heel veel pijn mijn mijn hart laat ik iets achter wat heel bijzonder is." Het afscheid van de Nederlandse hockeysters valt Max Caldas zwaar. Toch was hij er binnen een paar dagen uit met de hockeybond over zijn nieuwe klus: het bondscoachschap van de Nederlandse mannen.

"Het eerste contact is vrijdag gelegd. Het was een lastige keuze, want de band met de dames is nog steeds gigantisch." De keuze om over te stappen van de vrouwen naar de mannen is opvallend. "We draaien een programma richting Rio en dat moeten nu toch stopgezet worden. In mijn hoofd was ik al bezig met selectie- en trainingsschema's."

Caldas lichtte de vrouwen persoonlijk in over zijn overstap. "Ik heb gisteren overal ongevraagd op de stoep gestaan. Dat was zeer intiem, emotioneel, maar ook heel leuk. Iedereen heeft er gelukkig veel begrip voor."

Doelstelling bij de mannen

Het is de doelstelling van de KNHB om in Rio voor goud te gaan. Volgens bestuurslid Stephan Veen is dat geen eis, maar een doel. "We willen vooral attractief hockey zien met een goede organisatie, vanuit de Hollandse school. En het team moet sterker en weerbaarder worden", zegt Veen.

Caldas is blij dat er geen grote druk op de ploeg komt te liggen. "Dat was bij de vrouwen ook niet zo. We willen allemaal winnen, die jongens zelf ook. Dus dat hebben we alvast gemeen." Het is nog niet bekend wie Caldas toevoegt aan zijn staf. "Daar heb ik wel wat ideeën over, maar die deel ik graag eerst met het bestuur."

Caldas is in ieder geval van plan om nog uitgebreid contact op te nemen met de vorige bondscoach Paul van Ass. "Ik wil graag weten wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren. Zijn input wordt zeer gewaardeerd."

Bondscoach vrouwen

Voor de bond wacht nu nog een uitdaging; een bondscoach zoeken voor de vrouwen. Veen: "Dat is de volgende uitdaging. Het is de bedoeling dat we snel met kandidaten gaan praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl