NOS NieuwsAangepast

Brinkman weer CDA-lijsttrekker

Het CDA-partijbestuur wil dat Elco Brinkman weer lijsttrekker wordt voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2015. De oud-minister heeft de voordracht geaccepteerd.

Brinkman was in 2011 ook CDA-lijsttrekker voor de senaat. Hij is er nu fractievoorzitter.

Het CDA-partijbestuur vindt dat Brinkman het "uitstekend heeft gedaan". "Ik ben heel blij dat Elco door wil als het CDA-gezicht in de senaat", zegt partijvoorzitter Ruth Peetoom. "Omdat de Eerste Kamer getrapt wordt gekozen en geen eigen programma heeft, kiest het partijbestuur voor een enkelvoudige voordracht".

Invloedrijk

Op het CDA-congres in november staat de verkiezing van de lijsttrekker voor de Eerste Kamer op de agenda. De verkiezingen zijn 26 mei 2015. Leden van de Eerste Kamer worden gekozen door Provinciale Statenleden.

Elco Brinkman was in de jaren 80 minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Daarna was hij onder meer lange tijd voorzitter van de koepelorganisatie Bouwend Nederland.

Vanwege zijn vele connecties, functie en bijbanen werd hij in onderzoek van de Erasmus universiteit en De Volkskrant meerdere malen uitgeroepen tot invloedrijkste Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl