NOS SportAangepast

Caldas bondscoach hockeymannen

De Argentijn Max Caldas verlaat de Nederlandse hockeyvrouwen en wordt bondscoach van de mannen. Hij is voor vier jaar aangesteld, tot en met het WK van 2018. Caldas is de opvolger van Paul van Ass.

Caldas had de hockeysters vanaf 2010 onder zijn hoede en werd onder meer olympisch kampioen in Londen en wereldkampioen bij het afgelopen WK in eigen land. Wie zijn opvolger wordt bij de vrouwen is nog niet bekend.

"Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Oranjemannen. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met de Oranjevrouwen: ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven", zegt Caldas.

Van Ass

De Nederlandse hockeybond en Van Ass besloten onlangs om geen nieuwe verbintenis aan te gaan. Van Ass heeft er een dienstverband van vier jaar opzitten. Hij volgde in de zomer van 2010 Michel van den Heuvel op.

De laatste keer dat de Nederlandse mannen een groot toernooi wonnen was in 2000. Toen pakte het team van Maurits Hendriks olympisch goud in Sydney. In 1998 werd Nederland voor het laatst wereldkampioen. Op het WK in Den Haag moesten de hockeyers, net als tijdens de Spelen in Londen, genoegen nemen met de tweede plek.

In december staat voor Oranje het eerste internationale evenement op het programma: de Champions Trophy in India.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl