NOS NieuwsAangepast

"Nog meer cipiers ontslagen"

In de gevangenissen verdwijnen nog meer banen dan al aangekondigd, meldt De Telegraaf. Staatssecretaris Teeven schrapte al 2000 banen, maar er zullen er nog meer dan 700 volgen, blijkt uit een interne notitie die in handen is van de krant.

Teeven stuurde de Tweede Kamer gisteren een uitvoerige brief over de gevangenissen, maar vertelde daarin niets over het extra banenverlies, schrijft De Telegraaf.

De gevangenissen worden steeds leger en daarom zou er nog 60 miljoen extra moeten worden bezuinigd. Er worden niet alleen cipiers ontslagen, maar er wordt volgens De Telegraaf ook gekort op de sporturen van het personeel en creatieve activiteiten worden geschrapt.

Niet inzichtelijk

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt de komende jaren een daling van de celcapaciteit verwacht. Als dit zo is, heeft dit gevolgen voor het personeel. "Op dit moment is nog niet inzichtelijk wat de totale personele gevolgen zijn", aldus het ministerie. Dat is ook de reden dat er geen concrete cijfers in de Kamerbrief staan.

Bij de begroting van 2015 wordt wel een totaalbeeld gegeven. Die wordt gepresenteerd op Prinsjesdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl