NOS NieuwsAangepast

Netanyahu: Hamas zal boeten

De Israëlische premier Netanyahu heeft gezegd dat Hamas moet boeten voor de dood van de drie ontvoerde tieners die vanavond zijn gevonden. "Hamas is verantwoordelijk, en Hamas zal betalen." Hij zei dat de jongens ontvoerd en vermoord zijn door beesten.

Ook andere politici reageerden op het nieuws. President Shimon Peres schrijft in een persbericht: "Behalve diep verdrietig, zijn we vastberaden om de gruwelijke terroristen te straffen. De oorlog tegen terrorisme zal alleen maar intensiever worden."

"Er is geen vergeving voor kindermoordenaars en voor wie hen aansturen. Het is nu tijd voor daden, niet voor woorden," zei minister Bennett van Economische Zaken.

Onderminister Danon van Defensie riep op tot een militaire aanval die gericht is op de totale vernietiging van Hamas. Minister Ariel van Huisvesting wil als vergelding behalve militaire actie tegen Hamas ook meer huizen bouwen in nederzettingen.

Spoedzitting

Vanavond kwam het Israëlische kabinet in een spoedzitting bijeen om over een Israëlisch antwoord op de moorden te spreken. Na drie uur gingen de ministers uiteen, zonder bekend te maken wat er is besproken.

De Israëlische krijgsmacht is inmiddels begonnen met de sloop van de huizen van Palestijnen die bij de ontvoering betrokken zouden zijn. Dat melden Palestijnse bronnen aan correspondent Monique van Hoogstraten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl