NOS NieuwsAangepast

Achmea staat achter gage Clinton

Achmea vindt niet dat ze in 2011 te veel voor Bill Clinton hebben betaald. Het belang van Clintons bijdrage aan het feest van de verzekeraar in Friesland was groter dan de omvang van zijn gage, zo laat het concern weten in een reactie op een onderzoek naar de inkomsten van de oud-president.

Volgens The Washington Post heeft de verzekeraar drie jaar geleden 600.000 dollar (440.000 euro) betaald om de oud-president naar het Friese dorpje Achlum te halen voor de viering van de 200ste verjaardag van Achmea.

Achmea wil niet bevestigen of het bedrag dat de Amerikaanse krant noemt, klopt. "We maken contractueel niet bekend wat we Bill Clinton hebben betaald", laat een woordvoerder aan de NOS weten.

Thema's uitdragen

In een reactie zegt Achmea dat het bedrijf nog steeds tevreden is met de inbreng van Clinton en de rol die hij op het evenement speelde. Tijdens het 200-jarig jubileum van Achmea zette de verzekeraar een aantal maatschappelijke thema's uiteen: "Bill Clinton heeft een rol gespeeld bij het uitdragen van die thema's."

Welk bedrag Clinton ook kreeg, de verzekeraar staat achter de vergoeding. "Het bedrag is voor ons minder relevant dan wat hij mogelijk heeft gemaakt."

Neanderthaler

Volgens de woordvoerder kan een bekend persoon als Clinton helpen om de bepaalde thema's zoals gezondheid en solidariteit uit te dragen. "De thema's zijn groter dan de gage voor Clinton."

Op het podium hield Clinton een verhaal van zo'n drie kwartier over onder meer Neanderthalers, de vergrijzing in Japan, de afbrokkelende economie in Griekenland en solidariteit in de maatschappij.

Ontslagen

Volgens The Washington Post heeft Clinton in zo'n tien jaar tijd maar drie keer een hoger bedrag uitbetaald gekregen voor een toespraak. Hij hield er meer dan 500.

Achmea kwam enkele dagen geleden nog in het nieuws vanwege de sluiting van twaalf fitnesscentra. Daardoor gaan 126 banen verloren. Eind vorig jaar kwam de verzekeraar ook al in het nieuws vanwege de 4000 arbeidsplaatsen die de komende jaren worden geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl