NOS NieuwsAangepast

Nieuw verhoor in zaak-Van Rey

In de zaak-Jos van Rey heeft justitie nu ook de Roermondse oud-wethouder Tilman Schreurs verhoord. Dat gebeurde naar aanleiding van voetbalreisjes naar wedstrijden van het Nederlands elftal. Hij maakte die, net als Van Rey, op kosten van een Limburgse projectontwikkelaar.

Volgens zijn advocaat Laurent van der Bruggen is VVD'er Schreurs verhoord over het bezoeken van twee wedstrijden in het buitenland. Daarover laat de advocaat in een verklaring weten: "Dit zijn aangelegenheden die uitdrukkelijk binnen het college van burgemeester en wethouders zijn gemeld." Het is niet duidelijk of er nog meer verhoren volgen en waar ze toe zullen leiden. Inhoudelijk wil Van der Bruggen niet op de zaak ingaan.

Nauwe banden

In de zaak van oud-senator en oud-wethouder Van Rey, die verdacht wordt van corruptie en belangenverstrengeling, onderzoekt het OM sinds 2012 de banden van Van Rey met projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee zijn volgens de regionale omroep L1 al jaren met elkaar bevriend.

Schreurs zou hebben geprofiteerd van zijn banden met Van Rey, die nu raadslid is voor de Liberale Volkspartij Roermond (LVR). Schreurs was van 2002 tot 2010 wethouder in Roermond. Sinds 2010 is hij directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV.

Het Openbaar Ministerie wil zolang de zaak loopt geen commentaar geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl