NOS NieuwsAangepast

Jong stel onthoofd in Pakistan

In Pakistan is een pasgetrouwd stel publiekelijk onthoofd door de familie van de vrouw. De familie was er fel op tegen dat de 23-jarige vrouw trouwde met de man (27) van haar keuze.

Het stel trouwde op 18 juni in een rechtbank 100 kilometer verderop, nadat de ouders van de vrouw het aanzoek van de man hadden afgewezen. Ruim een week later keerden ze terug naar Hasanabad, het dorp van de man in de provincie Punjab. Ze zouden te horen hebben gekregen dat haar ouders haar hadden vergeven.

Kapmessen

Toen de familie van de vrouw erachter kwam dat ze terug waren, vielen zeven familieleden het huis binnen, overmeesterden het echtpaar en brachten de twee naar de hoofdstraat van een nabijgelegen dorp. Daar werden ze eerst gemarteld en vervolgens aan handen en voeten vastgebonden en met kapmessen onthoofd.

Volgens lokale media schreeuwden de daders dat de twee de familie te schande hadden gemaakt en zo hun lesje wel zouden leren. Geen van de omstanders durfde in te grijpen.

Toen het stel dood was, sloegen de daders op de vlucht. Een neef van de man zei dat de twee slachtoffers in de val gelokt waren met het verhaal dat de ouders van de vrouw haar hadden vergeven.

De politie heeft inmiddels de ouders, grootvader en twee ooms van de vrouw gearresteerd op beschuldiging van eerwraak. In mei werd in Pakistan een zwangere vrouw door haar familie gestenigd vanwege haar huwelijk met een man die ze zelf had uitgekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl