Iwema baalt, maar houdt vertrouwen

Coureur Jasper Iwema moest tijdens de kwalificatie voor de TT van Assen genoegen nemen met de zeventiende positie. Een klassering die de Drent niet tevreden stelde. Toch gaat Iwema, die een wildcard in ontvangst nam, naar eigen zeggen met vertrouwen van start in de Moto3.

"Ik ben niet echt tevreden", stelde Iwema (24) kort na afloop. "Ondanks dat de meeste mensen om me heen wel tevreden zijn, baal ik er toch een beetje van dat ik geen rondetijd van 1.42 heb kunnen rijden. Eén slipstream had me een paar tiende kunnen schelen en dat had een grote stap kunnen zijn voor mijn positie. Maar ik had geen perfecte slipstream."

Ultieme rondje

Volgens Iwema zat een perfecte ronde er niet in voor hem. "Er is een aantal jongens dat zo'n ultiem rondje neer kan zetten. Maar daar komt zo veel bij kijken en dan moet alles voor honderd procent worden uitgevoerd", aldus Iwema. "Je moet ook een beetje geluk hebben, dat je op het juiste moment in de juiste baan, achter de juiste jongens zit. Dat had ik net niet helemaal en dat zorgde ervoor dat er een paar jongens onderdoor kwamen. Daar baal ik van."

Iwema hoopt in de toekomst betere kwalificatietijden neer te zetten. "Dat zal wel helpen voor de startpositie. Je begint de wedstrijd toch met twee of drie rijen voor je en dat rijd je niet zomaar even dicht tijdens de wedstrijd", meent de coureur, die verwacht dat zich zaterdag tijdens de wedstrijd één grote groep vormt.

"Ik denk dat er een paar jongens zijn die kunnen ontsnappen uit de groep. Maar dan ontstaat er een grote groep van plaats vijf tot twintig, die gaan strijden om plek vijf. En zoiets heb ik nu in gedachten en qua raceritme zou ik daar tussen kunnen zitten. Ik ga met heel veel vertrouwen de wedstrijd in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl