NOS NieuwsAangepast

Zweedse prins Carl Philip verloofd

De Zweedse prins Carl Philip heeft zich verloofd. De broer van kroonprinses Victoria trouwt volgend jaar met zijn vriendin Sofia Hellqvist.

"Sofia heeft vandaag ja gezegd op de vraag of ze zich kon voorstellen de rest van haar leven met mij te delen", zei de prins op een persconferentie. Hij gaf toe dat hij erg nerveus was voor hij de vraag stelde.

Sofia zei dat ze verrast was door de vraag. Ze wist wel dat Carl Philip met haar wilde trouwen en wordt daar aan het hof ook op voorbereid. "Maar dat het zo snel zou gebeuren, had ik niet verwacht."

Paradise hotel

Over haar aanstaande zei Sofia: "Philip is de meest bescheiden man die ik ken en hij heeft een hart van goud." Carl Philip (35) en Sofia (29) zijn een paar sinds 2010. Een jaar later gingen ze samenwonen.

Op haar 20ste werd Sofia verkozen tot Miss Slitz. Slitz is een Zweeds mannenblad, een soort Playboy. Een jaar later, in 2005 deed ze mee aan de realityshow Paradise Hotel. Na een yogastudie in New York vertrok ze naar Ghana om daar vrijwilligerswerk te doen. In 2010 hielp ze mee met het oprichten van de organisatie Project Playground, die kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika helpt.

Hoewel er nog geen exacte datum is geprikt, staat de bruiloft gepland voor de zomer van 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl