Trainen in ijle lucht

Trainen in ijle lucht»
Trainen in ijle lucht NOS

Het is de ultieme voorbereiding op de Tour de France: de hoogtestage. Een wekenlang verblijf op grote hoogte en dat alles met één doel: zo hard mogelijk fietsen in de Ronde van Frankrijk. Dat geldt ook voor de twee speerpunten van de Belkin-formatie, zij willen zich deze Tour de France weer van hun beste kant laten zien. En dus verbleven ze begin juni bijna drie weken lang op grote hoogte.

Bauke Mollema kiest voor de Sierra Nevada, in het zuiden van Spanje. Daar verblijft hij met een groot deel van zijn ploeggenoten op 2.320 meter. Een saai, kil hotel. Zonder afleiding. Puur gericht op het maximaal voorbereiden op de Tour. Onder begeleiding van trainer Louis Delahaije werkt Mollema een intensief trainingsprogramma af.

Laurens ten Dam kiest een andere weg. Hij verkast na de Tour of California enkele honderden kilometers naar het noorden, naar Truckee. Een klein stadje op bijna 2.000 meter hoogte. Hij krijgt van de ploeg toestemming om zich in zijn eentje voor te bereiden op de Tour. Hij kookt zijn eigen eten, vangt zijn eigen vis en regelt dat zijn fiets goed wordt onderhouden. Ten Dam is fan van de USA. Hij bereidt zich in zijn eentje voor op La Grande Boucle.

Reportage

Verslaggever Han Kock volgde beide renners tijdens hun voorbereidingen op de Tour. In het zuiden van Spanje en in het noorden van Californië. Een uniek inkijkje in het leven van de twee renners, trainend voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Hij maakte een reportage van 26 minuten: Trainen in ijle lucht.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Tour de France 2014

Video

Trainen in ijle lucht

Verslaggever Han Kock volgde Bauke Mollema en Laurens ten Dam tijdens hun voorbereidingen op de Tour de France. In het zuiden van... Spanje en in het noorden van Californië. Een uniek inkijkje in het leven van de twee renners, trainend voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Video en Audio

  • » CL: Bate Borisov - Sjachtar Donetsk Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Bate Borisov en Sjachtar Donetsk in het seizoen...21 okt 2014, 3635 keer afgespeeld
  • » CL: Chelsea - Maribor Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Chelsea en Maribor in het seizoen 2014/2015.21 okt 2014, 4312 keer afgespeeld
  • » Van Rhijn: erg groot krachtsverschil Video Een interview met Ajax-speler Ricardo van Rhijn na de 3-1 nederlaag uit bij Barcelona in de...21 okt 2014, 1738 keer afgespeeld

Meer video en audio