NOS SportAangepast

Meppelink en Van Iersel op dreef

De beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben bij het grandslamtoernooi in het Noorse Stavanger de halve finales bereikt.

Het Nederlandse duo was na twee overwinningen en een nederlaag in de poulefase verwezen naar de eerste knockoutronde. Daarin wonnen Meppelink en Van Iersel verrassend van het als tweede geplaatste Duitse koppel Laura Ludwig en Kira Walkenhorst: 19-21, 21-16, 15-6.

Het als elfde geplaatste Nederlandse team rekende in de achtste finales af met de als achtste ingeschaalde Braziliaansen Maria Clara en Carolina: 21-12, 16-21, 15-9.

In de kwartfinale namen Meppelink en Van Iersel het wederom op tegen een Braziliaans duo. De als vierde geplaatsten Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas waren de opponentes in een spannende wedstrijd, waarin het Nederlandse duo met 2-1 (21-13, 21-23, 15-12) won.

"Dit voelt geweldig", zei Van Iersel. "We moesten van ver komen dit toernooi. Het waren drie driesetters, wat erg zwaar was, maar we hebben het gered."

De Europese kampioenen moeten het zaterdag in de halve finales opnemen tegen de Spaansen Elsa Baquerizo and Liliana Fernandez, die als vijfde geplaatst zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl