NOS NieuwsAangepast

Actie schoonmakers Philip Morris

Schoonmakers, cateringmedewerkers en onderhoudsmensen bij Philip Morris in Bergen op Zoom voeren vanaf 11.00 uur actie. Ze houden een werkonderbreking en demonstreren voor de deur van het bedrijf. Daarna is er een actievergadering, waarin wordt besloten om te gaan staken.

De 180 medewerkers, die in dienst zijn van Facilicom, willen een beter sociaal plan. Ze dreigen hun baan kwijt te raken door de sluiting van de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Volgens de vakbonden is hun ontslagvergoeding veel lager dan die voor de eigen medewerkers van Philip Morris.

Met de actie hopen de bonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen druk te zetten op de directie van Philip Morris. Die moet in gesprek gaan met Facilicom en niet zwijgend aan de kant blijven staan, vinden de bonden.

Op 7 juni bereikte Philip Morris een akkoord met de vakbonden over een sociaal plan voor de 1230 eigen werknemers die hun baan kwijtraken in de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Philip Morris wil de fabriek uiterlijk 1 oktober sluiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl