NOS SportAangepast

Hockeybond: nieuw gezicht nodig

De Nederlandse hockeybond gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de mannen, maar wel eentje die het goede werk van Paul van Ass voort kan zetten. Dat zegt oud-hockeyinternational Stephan Veen, nu bestuurslid van de bond. "Paul heeft het uitstekend gedaan, maar er is een nieuw gezicht nodig."

Het contract van bondscoach Van Ass liep tot en met het afgelopen WK. Daarna volgde een evaluatie en werd er besloten om niet met elkaar verder te gaan. "Dat is in goed overleg besloten", zegt Veen. "Van Ass heeft het hockey van de Nederlandse mannen zeker naar een hoger plan getild, met aanvallend en attractief spel."

Vele oorzaken

Maar dat was niet genoeg. Nederland verloor op het WK in eigen land dik van Australië in de finale (6-1) en dat kwam de positie van Van Ass natuurlijk niet ten goede. "We hadden op iets anders gehoopt, maar dat is niet gelukt. Dat heeft vele oorzaken. Ook Van Ass vond dat er nu, na vier jaar, een nieuw gezicht voor de groep moet komen", aldus Veen.

Ook al gaat de hockeybond niet verder met Van Ass, toch ziet Veen graag dat het goede werk van de voormalig bondscoach wordt voortgezet. "Het is nu niet de bedoeling dat we Australië of Duitsland gaan kopiëren, we moeten ons eigen aanvallende en attractieve spel gaan perfectioneren."

Opvolger

Over een opvolger wil Veen het nog niet hebben. "Daar is het nog veel te vroeg voor. We hebben ook nog niemand op het oog. We zoeken in ieder geval wel iemand voor de lange termijn, niet voor één of twee jaar."

Over twee jaar, dan zijn de Olympische Spelen al. Of de situatie van de hockeyheren zorgelijk is? Nee dat vindt Veen niet. "We hebben veel finales gespeeld, de olympische finale, de WK-finale, maar dit team is toe aan een nieuwe stap, een nieuw gezicht. En dan heb ik er alle vertrouwen in dat we stappen blijven maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl