NOS SportAangepast

Haase speelde tegen "een muur"

Robin Haase kon zijn winst op Vasek Pospisil weliswaar een aardig vervolg geven, toch bleek het bij lange na niet afdoende voor een zege op Gilles Simon. Haase kon prima meekomen, maar slaagde er geen moment in de voormalig nummer zes van de wereld écht in verlegenheid brengen (7-6 (1), 6-4, 6-3).

"Hij is erg vast en kan verrassend goed serveren. Dat deed hij vandaag", reflecteerde Haase. "Verder is hij zo snel. Maar niet alleen snel, ook de manier waarop hij countert. De diepte en de vaart, maar zeker de diepte. Als je wilt aanvallen, dan legt hij de bal terug op je voeten. Alsof je tegen een muur tennist. Ongelooflijk knap."

Winnen

Na afloop kon Haase toch rekenen op positieve reacties, uit beide kampen. "Zijn coach kwam na afloop ook naar me toe om me te complimenteren met de kwaliteit van de wedstrijd. Veel beter kan het niet op gras", zei hij. "Ook mijn trainer gaf aan dat ik hier vertrouwen uit moet halen. Maar op een gegeven moment wil je dit soort wedstrijden ook winnen", aldus de 27-jarige Haase.

"Vorig jaar heb ik een tijd gehad dat ik niet veel won, maar ook slecht speelde. Ik vind dat ik dit jaar niet veel slechte wedstrijden heb gespeeld, maar toch niet veel heb gewonnen. Vertrouwen is fijn, maar het gaat toch om winnen. Vijf procent kan het verschil maken om een set te winnen, zeker op gras. Op 15-30 op zijn service moet net die versnelling goed gaan en dan kan het zo kantelen."

Toch leek Haase, die aangaf sowieso tot en met de US Open begeleid te worden door Jos Koemans, te berusten in zijn nederlaag. "Vandaag was het niet genoeg en was hij de betere speler. Dat zullen de statistieken ook uitwijzen. Maar het lijkt me dat hij ook beter speelde dan zijn huidige ranking doet vermoeden. Als je van een geplaatste speler wint en je krijgt daarna Gilles Simon, dan denk ik dat je best van pech mag spreken."

Lucht geklaard

Haase uitte maandag na zijn zege op Pospisil zijn onvrede over de Nederlandse pers. Zo verweet de Hagenaar de pers dat bepaalde zaken worden uitvergroot en hij met enige regelmaat verkeerd geciteerd wordt. Dinsdagmiddag werd de lucht in een gesprek tussen beide partijen geklaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl