NOS NieuwsAangepast

Deel centrum A'dam ontruimd

Delen van het centrum van Amsterdam zijn ontruimd, na een bommelding in de Bijenkorf. Het gaat onder meer om de Dam en delen van het Damrak en het Rokin. Wel is het Damrak om 17.45 weer deels vrijgegeven, vanaf het Centraal Station tot aan het Beursplein.

Als eerste moesten om 15.30 uur bezoekers en personeel van de Bijenkorf van de politie naar buiten. Dat gebeurde zonder problemen. Mensen bleven voor de Bijenkorf staan wachten, tot ze daar opeens ook weg moesten.

Nieuwsgierigen

Ook de Dam en daarna stukken van het Rokin en het Damrak werden met rode linten afgezet. Politiemensen breidden het ontruimde gebied steeds verder uit; de politielinten werden telkens wat verder opgeschoven. Dat gebeurde volgens de politie om nieuwsgierigen op afstand te houden. Buurtbewoners hoeven hun huis niet uit.

Trams in de buurt worden omgeleid en een politiehelikopter cirkelt boven het gebied. Hotel Krasnapolsky is niet ontruimd. Mensen die aan de Noord-Zuid-lijn aan het werk waren, zijn wel naar boven gestuurd.

Het Centraal Station blijft gewoon open.

Parkeergarage

De gemeente Amsterdam geeft geen commentaar op de situatie en de Amsterdamse politiewoordvoerders verwijzen journalisten naar Twitter voor informatie.

Bij IKEA-Zuidoost was tegelijkertijd brand in de parkeergarage. Het lijkt er niet op dat er een verband is met de bommelding op de Dam. Een medewerker heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl