NOS NieuwsAangepast

Heeft verder zoeken Panama zin?

Nu vaststaat dat Kris en Lisanne dood zijn, rijst de vraag of verder zoeken nog zin heeft. "De resten van de vrouwen zijn zo ver uit elkaar gevonden dat de vraag rijst of je ooit nog wat vindt in een enorm gebied, waar het momenteel heel veel regent", zegt NOS-verslaggever Eva Wiessing.

De families van de beide vrouwen willen verder zoeken, omdat ze "nog steeds vele vragen hebben over het noodlot van Kris en Lisanne". Er is voor dat doel ook geld ingezameld.

Maar het is de vraag of de Panamese autoriteiten daar het nut nog van inzien. Na de verdwijning had justitie twee doelen met de zoektocht, zegt Wiessing vanuit Panama. "Ten eerste wilden ze de vrouwen levend thuisbrengen. Dat is niet gelukt."

Verdwaald

"Het tweede doel is kijken of er geen misdrijf heeft plaatsgevonden. De resten van de vrouwen zijn zo ver uit elkaar gevonden dat het meest waarschijnlijke scenario is dat Kris en Lisanne zijn verdwaald. Sinds de vondst van de rugzak met de spullen zijn de autoriteiten met helikopters en dertig man professionals aan het zoeken geweest."

"Maar sinds afgelopen zaterdag is er geen team meer de lucht ingegaan omdat het weer ontzettend slecht was. In de bergen kwam de regen met bakken uit de hemel. Zoeken in de rivier, met het hoge en snelstromende water, is dan voor de teams zelf ook heel gevaarlijk. De komende dagen wordt er waarschijnlijk ook niet gezocht als gevolg van het slechte weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl