NOS NieuwsAangepast

Buren pedo stellen ultimatum

Bewoners van de Amersfoortse wijk waar pedoseksueel Sytze van der V. is komen te wonen, hebben de burgemeester een ultimatum gesteld. Zij willen binnen een week een oplossing.

Van der V. is vorige maand op eigen initiatief in een flat in de stad gaan wonen, pal boven een kinderdagverblijf. Deze week werd dat bekend. Omdat hij zijn straf heeft uitgezeten, zijn er volgens de gemeente Amersfoort geen voorwaarden verbonden aan zijn komst.

Gesprek

De bewoners van het Soesterkwartier spraken vanavond in het gemeentehuis met de burgemeester en de fractievoorzitters. Volgens een woordvoerder van de bewoners was het een goed gesprek en hebben ze het gevoel dat er naar hen is geluisterd.

De bewoners zijn bezorgd en nemen het burgemeester Lucas Bolsius kwalijk dat hij niet alle bewoners heeft geïnformeerd, maar alleen de direct omwonenden.

"Veiligheid niet gegarandeerd"

De bewoners eisen dat Van der V. de stad verlaat en geven de burgemeester een week de tijd om dat te regelen. Als er na een week geen oplossing is, kan volgens hen de veiligheid van Van der V. niet gegarandeerd worden.

"Er zijn mensen die hem willen lynchen als ze hem tegenkomen. Ik kan zoiets niet tegenhouden", zegt één van de bewoners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl